Jeg har set at flere og flere, har eksperimenteret med grødboller ude i medielandet – du kan endda også købe en færdig blanding fra Finax, som er super gode i øvrigt! Jeg prøvede at gøre kunsten efter forleden dag, og de blev super gode.
Bollerne fungerer faktisk godt til både morgenmad og frokost, så næste gang vil jeg lave dem lidt fladere – så kan de bruges som sandwichbrød også.
Jeg bruger altid en masse forskellige kerner, men det vigtige er mængden, så hvis du kun har 1 slags kerner (solsikke, græskar), så bare spæd til dem dem.
Ift. smagen, så smager bollerne virkelig godt af kerner, men er samtidig dejlig luftige og ligesom de skal være.
Jeg fik 12 boller ud af denne opskrift. Rigtig god fornøjelse 🙂
Opskrift
Grøden:
- 2 dl havregryn
- 2 spsk. chiafrø
- 2 spsk. hørfrø
- 2 spsk. solsikkekerner
- 4 dl vand
- Nip salt
Den samlede bolledej:
- Grøden, afkølet
- 25 g gær
- 2 dl speltmel, fuldkorn
- 3 dl hvedemel
- 1 håndfuld græskarkerner
- Kerner til topping (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at bland alle ingredienser til grøden i en lille gryde/kasserolle og kog op. Køl den derefter helt af, så du ikke dræber gæren
- Opløs din gær i lunken vand (1 spsk)
- Bland din grød med gær, mel, græskarkerne og ælt i 10 minutter
- Dæk til og lad den hæve i 30 minutter
- Dejen er ret klistret, men det gør ikke spor. Brug 2 skeer, til at forme bollerne på en bageplade, med bagepapir
- Giv dem ca. 15-20 minutter på 200 grader, varmeluft. Alle ovne er forskellige, så hold øje med dem
Velbekomme
Ingen kommentarer