Daim-islagkage… Løber dine tænder ikke allerede i vand? Denne dessert er super nem at bikse sammen, og perfekt til fødselsdag, eller hvis du får gæster.
Jeg lavede denne dessert, inden jeg fik en god veninde på besøg, og så gav jeg nok halvdelen væk, til nogle af naboerne. Jeg kan ikke have sådan noget stående længe, så tænkte det var smart at dele lidt ud. Sjovt nok, var mine naboer ret enige, og de var vilde med kagen!
Islagkagen er super sød, og fungerer derfor rigtig godt, sammen med nogle friske bær på toppen. Et andet alternativ kunne være at lave en jordbærcoulis. Jeg smider opskriften nedenfor!
Der er 10 gode stykker, i sådan en kage.
Opskrift
Bund
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 150 g sukker
- 200 g mandler
Fyld
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g sukker
- 3 dl piskefløde
- 3 pk. dobbeltdaim
Jordbærcoulis
- 1 pose frosne jordbær
- 3 spsk. flormelis
- Smag til med citronsaft – den skal være lidt syrlig
Fremgangsmåde
Bund
- Varm ovnen på 160 grader
- Æggehviderne piskes stive og derefter tilsætter du lidt sukker af gangen
- 200 g mandler hakkes. Gerne i forskellige størrelser, og det gør slet ikke noget, at nogle af dem er groft hakket
- Beklæd en springform (24 cm), og hæld din masse ned i. Lad det komme godt ud i hjørnerne. Du kan også smøre en form, med lidt smør, men det har jeg dog aldrig prøvet
- Bag i 25-30 minutter, næstnederst i ovnen. Hold øje med den
- Lad den køle af, inden du hælder ismassen på
Fyld
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og til det får en cremet konsistens (æggesnaps)
- I en anden skål pisker du fløden til et let flødeskum
- Hak daimen og vend i din æggesnaps
- Vend din flødeskum i blandingen
- Hæld massen ovenpå din marengsbund
- Lad den stå på frys i mindst 5 timer
Jordbærcoulis
- Blend jordbær og flormelis. Smag til med citron
- Server med det samme
Velbekomme og rigtig god fornøjelse! Det er virkelig en skøn dessert! 🙂
7 Kommentarer
Annette A
17. november 2017 at 20:04Den ser mega god ud!! tror du, den kan stå på frys i et par dage? 🙂
Camillemaja
17. november 2017 at 22:26Hej Annette! Så længe den er pakket godt ind, så ville jeg sige ja! Jeg har haft den på frys i en lille uge, hvor den stadig er lækker 🙂
Kh
Annette A
18. november 2017 at 11:13Super, mange tak for dit svar 🙂 Så bliver den serveret på tirsdag – dog med en brownie bund 🙂 God lørdag!
Fie Vogel
9. december 2017 at 7:49Jeg lavede denne is-kage til mine gæster igår, og den var virkelig nem og lækker! Jeg tilsatte en spsk. god rom, mums det var godt, og en god kontrast til det meget søde daim.. Jeg serverede den med kiwi, heller ikke dårligt.
Tak for gode opskrifter 🙂
God lørdag!
Camillemaja
10. december 2017 at 15:32Hej Fie, tak for de søde ord. Og det lød da som en rigtig god idé! Det må jeg også prøve en dag! 🙂 Rigtig god søndag til dig!
Christina
15. februar 2018 at 15:48Bruger du varmluft
Camillemaja
15. februar 2018 at 15:50Hej du! Ja det gør jeg 🙂