Det er ved at være jul, og kunne det ikke være lækker med lidt chokolade, fyldt med marcipan? Jeg har den perfekte opskrift til formålet her.
Jeg har tidligere udgivet en rocky road med dumle, som du kan finde lige her. Nu er det dog tid til en mere julet version, når vi er så tæt på jul. Jeg håber i har fået styr på de sidste gaver, og ikke er som mig, som endnu ikke er færdig.
Rocky road, chokoladebrud, kært barn har mange navne. Uanset hvad, så er det en super nem sød lille sag, som ikke tager længere end 10 minutter at bikse sammen. Derefter skal den dog på køl, men det er virkelig nemt at gå til.
Denne version er med marcipan og ristede mandler. Mums den er god! Rocky road kan laves på 100 forskellige måder, og det er kun fantasien der sætter grænser, for hvad der kan komme i. Personligt plejer jeg at bruge mørk chokolade, men det kan laves med alle slags. Det er også lækkert, hvis du blandet det med en lysere chokolade, eller flydende karamel.. Ååååhhh, det ville også være godt.
Nu til opskriften, som giver ca. 15 gode stykker:
Opskrift
- 150 g mørk chokolade
- 1 håndfuld mandler
- 30 g marcipan fra odense marcipan – du kan også bruge mere marcipan end det
- Evt. pynt i form af frysetørret bær
Fremgangsmåde
- Start med at smelt din chokolade i et vandbad
- Mens du venter på chokoladen, kan du riste dine mandler. Smid dem på en varm pande, og rist dem i ca. 5 minutter. Rør undervejs
- Bland chokolade, hele mandler og hakket marcipan i en skål
- Hæld derefter blandingen i en passende form, med bagepapir
- Stil på køl i et par timer, og skær derefter ud
RIGTIG GLÆDELIG JUL!
Ingen kommentarer