Go Back

Citronkage med glasur

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Bagværk, Dessert
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Citronkage

  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 130 g marcipan
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 g smør
  • 1 nip vaniljepulver/ 1 tsk. vaniljesukker
  • Fintrevet skal fra 2 økologiske citroner + saften fra 1 citron
  • 1 dl mælk

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 3 spsk. citronsaft

Sådan gør du
 

Citronkage

  • Start med at find alle ingredienserne frem. Pisk æg og sukker til en luftig masse i en stor skål. Smelt derudover dit smør, og lad det køle af
  • Riv marcipan og vend i dejen
  • Rør mel, vaniljepulver og bagepulver sammen og vend blandingen i æggemassen lidt ad gangen. Rør gerne langsomt i, så du undgår klumper
  • Tilsæt fintrevet citronskal, saften fra 1 citron, smeltet (afkølet) smør og mælk til dejen. Rør det hele sammen til du har en ensartet dej
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn), og smør en springform på 20-25 cm i diameter. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 30 minutter, i en forvarmet ovn
  • Hold øje med citronkagen og tjek til den efter ca. 30 minutter med en tandstik/kniv. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej fast
  • Lad kagen køle lidt af før du løsner springformen og kommer glasur på

Citronglasur

  • Bland flormelis og citronsaft sammen til glasur. Tilføj evt. lidt ekstra vand/citronsaft, hvis du vil have glasuren tyndere. Fordel glasuren i et ensartet lag, når kagen er helt afkølet
  • Pynt eventuelt også med revet citronskal & hakkede nødder, som for eksempel usaltede pistacienødder, valnødder eller andet

Noter

Citronkagen kan røres sammen på ca. 10 minutter, og tager 30 minutter at bage. Derefter skal den køle af i 30-60 minutter, før den kan pyntes og serveres.