En fantastisk nem banankage med kaffecreme, som måske er en anderledes version, end du kender. Jeg smagte en lignende banankage i Portugal, hvor jeg også fik serveret kaffecreme til. Det smagte helt fantastisk og jeg ville derfor selv prøve at lave en lignende version. Banankagen indeholder mange ingredienser du nok allerede har derhjemme, og så mangler du bare et par modne bananer, så er du klar!
Overmodne bananer kan du bruge til flere ting. Du kan fx. lave bananpandekager eller et bananbrød med chokolade. Du kan også fryse dem ned i små stykker, så du kan bruge dem en anden gang i en smoothies.
Mangler du inspiration til lækker og varieret hverdagsmad? Jeg har lavet et stort opskriftshæfte med 126 opskrifter. Du finder alt info lige her.
Som noget nyt her på bloggen har jeg netop fået installeret et opskrift-plugin. Det kan du se længere nede. Det er blevet meget flottere og det giver lige bloggen lidt ekstra. Jeg håber du også kan lide det.
Rigtig god fornøjelse med kagen og den lækre kaffecreme!
Banankage med kaffecreme
Ingredienser
Banankagen
- 3 æg
- 100 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 små bananer, moste
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hvedemel
- 50 g havregryn
- 1 nip salt
- 1 tsk kanel
- Evt. mørk chokolade
Kaffecreme
- 150 g mascarpone
- 2 tsk flormelis
- 0.1 dl stærk kaffe
Sådan gør du
- Start med at bland æg, sukker og vanilje i en skål, og pisk til en luftig masse
- Bland bagepulver, kanel, hvedemel, havregryn og salt og pisk sammen med ægge/sukkermassen
- Mos dine bananer og vend i dejen
- Tilføj evt. hakket mørk chokolade
- Kom din dej i en beklædt form, og giv den ca. 30 minutter på 200 grader, varmeluft (forvarmet ovn)
- Mens du venter på kagen, kan du lave din kaffecreme. Her blander du mascarpone med flormelis, og smager til med stærk kaffe
- Brug en strikkepind/kniv til at tjekke om kagen er færdig
- Lad banankagen køle lidt af og server med lækker kaffecreme
Ingen kommentarer