De her hjemmelavede kanelsnegle er absolut de bedste jeg har smagt til dato. Måske også fordi de vækker lidt minder frem fra barndommen, hvor jeg altid bagte kanelstang med min far. Efter mine forældre blev skilt, flyttede jeg med min mor og hun kunne ikke lave stangen ligeså god, som min kære far. DOG kunne hun lave samme opskrift, bare til små snegle i muffinsforme, og de var mindst ligeså gode!
Glæd jer til en nem opskrift, som bare smager fantastisk. En kanelsnegl er i øvrigt noget af mit yndlings-bagværk.
Kanelsnegle
Ingredienser
Dej
- 40 g gær
- 2 dl mælk
- 100 g smør
- 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. kardemomme
- 1/2 tsk. salt
- 500 g hvedemel
Remonce
- 150 blødt smør
- 150 sukker
- 3.5 spsk kanel
Glasur
- Flormelis
- Kogt vand
Sådan gør du
- Du starter med at tage alle ingredienserne frem. Derefter smelter du dit smør. Når det er smeltet tages det af varmen, og kold mælk tilsættes. Når blandingen er fingervarm opløses gæren heri. Tilsæt et pisket æg og rør blandingen godt sammen
- Tilsæt kardemomme, sukker, salt og hvedemel og ælt dejen i 5-10 minutter (evt. på en røremaskine), til den er glat og smedig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min, et lunt sted
- Mens du venter på dejen, kan du lave din remonce. Her blander du sukker, blødt smør og kanel sammen
- Når dejen er hævet, rulles den ud med en bagerulle til en stor rektangel. Dejen skal være ca. 1/2 cm tyk
- Smør remoncen jævnt, og rul dejen sammen som en roulade. Skær dine snegle i ca. i 2-3 cm tykkelse
- Jeg plejer at bruge muffinsforme til mine, så de bliver lidt høje. Men hvis du ikke gør det, så mas dem lidt flade og 9 stk pr. bageplade. Derudover ville jeg anbefale du kommer den yderste dej, under sneglen, så alt snasket holder sig inde i sneglen
- Lad dem efterhæve med et klæde over i 30 minutter
- Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
- Ind i ovnen i 7-10 minutter. Jeg gav mine 7 og de blev PERFEKTE. Dejen var bagt, men stadig lidt blød indeni
- Når de er kølet lidt af, toppes de med glasur bestående af vand og flormelis. God fornøjelse! De er fantastiske!
God fornøjelse! De kan med fordel fryses ned, dog uden glasuren. Det glemte jeg godt nok, så nu har jeg alle kanelsneglene herhjemme og bare kigger. Men mon ikke der er nogle der vil smage…
10 Kommentarer
Yvonne
15. januar 2019 at 19:24Jeg har lige lavet bare 1/2 portion! Og ja, hold fest hvor er de lækre. Gav dem også bare 7 min og de er bløde og saftige. Tak for opskriften
Camille Maja
17. januar 2019 at 14:08Hej Yvonne, dejligt du følger med og dejligt du kunne lide opskriften! De er altså også en vinder hos mig! 🙂
KH
Diana Skov
17. januar 2020 at 17:03Er det ikke brun farin der skal i remoncen?
Camille Maja
17. januar 2020 at 22:31Hej Diana, det har jeg aldrig prøvet :). Jeg har altid brugt alm sukker.
God aften til dig :)!
Veronika kielsen
27. juli 2021 at 0:56Hej
Jeg har laver dem som boller til min kollega,
Jeg skal ferie, så giver jeg kaffe snegle boller.
Det er så lækkert.
Veronika
Camille Maja
28. juli 2021 at 13:45Hej Veronika,
1000 tak for din søde kommentar – det lyder virkelig også lækkert! Det må jeg prøve en dag! 🙂
Kh Camille
Maria
1. september 2021 at 15:38Hej 🙂
Kan man bage disse torsdag og servere dem lørdag?
Vh Maria
Camille Maja
1. september 2021 at 16:04Hej Maria, hvis du bager dem to dage før, ville jeg pakke dem ind i en lukket beholder og vente med glasuren til selve dagen.
Jeg ville dog anbefale at vente så længe du kan, med at bage dem, da det smager bedst. MEN du kan godt bage dem to dage før 🙂
Vh Camille
Linda
26. december 2022 at 16:39Kan man bruge brun farin i stedet for sukker
Camille Maja
28. december 2022 at 10:22Hej Linda, det har jeg ikke selv prøvet. Tror måske det kan blive en smule voldsomt. Overvej evt. kun at erstatte noget af sukkeret, eller skru lidt ned for mængden 🙂