Knuste kartofler – også kaldet smashed potatoes. Det er noget jeg har set Jamie Oliver lave engang, og prøvede derefter min egen version. Du kan lave disse kartofler med diverse topping, og der er det kun fantasien, der sætter grænser.
Denne gang blev mine med en syrlig dressing, revet citronskal, og godt med muskatnød. Det gav lige et friskt pust til kartoflerne, og smagte virkelig lækkert.
Jeg synes denne slags kartofler passer til alt slags kød, og de kan også sagtens spises med en salat til. De er i hvert fald ment som tilbehør, til hvad man nu kunne tænke sig.
Opskriften er til 2 personer
Opskrift
- 150-250 g kartofler pr. person
- 1-2 spsk. smør/olie
- 1 spsk. citronsaft
- Persille eller frisk timian
- 1 citron
Dressing
- 4 spsk. cremefraiche
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. æblecider eddike/hvidvinseddike
- Smag til med salt, peber og revet muskatnød
- 1/4-1/2 fed hvidløg (kan også undlades)
Hvis du er glad for kartofler, så har jeg også en kartoffelsalat på bloggen. Opskriften finder du lige her.
Fremgangsmåde
- Start med at kog dine kartofler, til de er lidt møre
- Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
- Når dine kartofler næsten er kogt færdige, tager du dem på en bageplade
- Mas dine kartofler lidt flade. Her plejer jeg at bruge skaftet på en stor kniv. Det plejer at være nok med et enkelt tryk – de skal nemlig stadig have lidt form
- Smelt lidt smør, eller brug olie og bland med 1 spsk. citronsaft. Fordel det udover dine kartofler og drys med salt, peber og evt. lidt revet muskat
- Giv dem 15-20 minutter i en varm ovn
Dressing
- Bland alle ingredienserne sammen og smag til med ekstra citron, salt, peber etc. Du bestemmer helt selv, hvordan du vil have den
- Server sammen med dine kartofler og drys med friske krydderurter, samt lidt revet citronskal
Velbekomme!
Ingen kommentarer