Julen er lige om hjørnet, og derfor ville jeg gerne 3 salater, til lidt grønt til julebordet. Det danske julemad er fuld af velsmag, men kan også være ret fedt. Personligt synes jeg det er helt okay, at “skeje ud” under julen. Det handler trods alt om hvad du spiser året rundt, og ikke kun til jul. Hyg dig med lidt ekstra sovs, brunede kartofler, og flæskesvær!
Jeg er dog blevet ret glad for nogle fyldige salater, og synes at disse tre, passer rigtig godt sammen med lidt julemad. Sidst jeg lavede dem, var sammen med en andesteg & andesovs. Den opskrift kan du finde lige her.
Rigtig god fornøjelse, og rigtig glædelig jul 🙂
Opskrift
Græskarsalat med karamelliseret hokkaido & figner
- 1/2 hokkaido
- 4 figner
- 2 spsk. honning
- Olie
- Kål
- 1 håndfuld granatæble
- 1 pære
- Dressing: 3 spsk. æblecideredikke/hvidvinsedikke, 1 spsk honning, salt, peber, og frisk timian
Rødkålssalat
- 1/4 snittet rødkål
- 1 æble
- Ristede kerner, græskar/mandler (jeg brugte en håndfuld)
- Gedeost/feta
- Dressing: Sennepsvinaigrette
Rødbedesalat
- 4 rødbeder
- 1 rødløg (syltes i eddike og honning)
- 1 dl quinoa, koges med 2.5 dl vand + lidt salt
- 1 håndfuld ristede græskarkerner
- Salat
- Evt. feta
Fremgangsmåde
Græskarsalat
- Skær din hokkaido og figner i skiver – husk at fjern kernerne fra hokkaidoen
- Vend dem med 2 spsk. olie, 2 spsk. honning, samt lidt salt og peber. Giv dem ca. 35 minutter i ovnen, på 200 grader, varmeluft
- Skyl din kål, og skær det i mundrette stykker
- Skær din pære i skiver/tern
- Anret sin salat, når din blanding og ovnen er klar
- Bland en dressing af eddike, honning, salt, peber og timian, og hæld ud over salaten
Rødkålssalat med æbler
- Snit dit kål i fine strimler
- Skær dit æble i skiver
- Rist lidt nødder/kerner
- Lav din dressing
- Anret med lidt feta på toppen
Rødbedesalat med syltede rødløg
- Skær dine rødbeder ud i tern, og vend dem derefter i lidt olie, salt og peber
- Giv dem ca. 40 minutter i ovnen, 200 grader varmeluft
- Lav en blanding af 3 spsk. æblecidereddike, 1 spsk. honning. Skær dit løg i tynde ringe og smid dem i din eddikeblanding. Stil dem til side til du skal bruge dem til sidst (hæ
- Kog quinoa efter anvisning og hæld derefter vandet fra
- Rist dine græskarkerner
- Skyl en håndfuld salat
- Anret med dine lune beder, salat, quinoa, syltede løg, græskarkerner og evt. lidt feta
Ingen kommentarer