Jeg er blevet så glad for søde kartofler, og får dem meget oftere, end jeg plejer. De er virkelig lækre både som tilbehør, men også som en hovedret (så som fyldte søde kartofler). Jeg har ofte lavet en form for lun salat, hvor der er lidt bagte søde kartofler i.
I denne ret kom der både sød kartoffel i kyllingedellerne, samt i salaten. Dellerne fik en flot orange farve, samt en lækker og sød smag.
Dellerne her er især også børnevenlige, pga. af deres søde smag. Så tag børnene med i køkkenet, og lad dem lave mad sammen med jer. Det har de kun godt af, og de kan det meste, fra de er helt små.
Rigtig god fornøjelse.
Og forresten.. Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter – så læs lidt om mit opskriftshæfte her!
Opskriften er til 2 personer
Opskrift
- 250 g Kylling
- 1/2 sød kartoffel
- 1 æg
- 2 spsk. mel
- 1 håndfuld persille
- 1 fed hvidløg
- 1/4-1/2 rødløg
- Salt & peber
Tilbehør:
-
- 1 avokado
- 1/2 sød kartoffel
- 0.5 dl quinoa
- Olivenolie
- 3 håndfuld spinat/blandet salat
- Feta efter behov
- 2 spsk græskarkerner
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
- Hak alt din sød kartoffel i tern (til salaten og til dellerne), og smid halvdelen i ovnen med lidt olie, salt og peber, når ovnen er varm ? det skal have ca. 20 minutter
- Kog det resterende af den søde kartoffel i lidt saltet vand
- Mens du venter kan du lave din fars bestående af: hakket kylling, mel, æg, persille, hvidløg, løg, salt & peber – rør den godt sammen
- Når den søde kartoffel er mør, moses den ud i din fars og rør igen
- Kog din quinoa efter ansvisning og vend den derefter i din salat bestående af: avokado i tern, salat, sød kartoffel, lidt feta og græskarkerner
- Steg dine deller på hver side og server sammen med din salat
VELBEKOMME!
Ingen kommentarer