Det regnede og regnede i tirsdags, og min planlagte rugbrødsmad tiltrak mig ikke så meget, som den plejede. Jeg havde brug for noget varmt mad, ovenpå en dag fyldt med blæst og regn.
I får her en opskrift på en lækker og cremet pasta – i min kost er der plads til det hele, men hvis man vil lave en fedtfattig version af denne, skal man være mere end velkommen. Hvis du spiser sundt og varieret, samt har en aktiv livsstil, så er der også plads til lidt fløde.
Men, hvis du vil have en sundere version, kan du f.eks. skifte fløden ud med Cremefine, eller finde en fløde med en lavere fedtprocent. Du skal blot være opmærksom på, at du nok skal tilføje lidt mindre, da det er meget tyndere. Måske man kan smide lidt jævner i? Jeg har ikke prøvet, så det er bare om at prøve sig frem!
Opskriften er til 3 portioner – Det så ikke ud af meget, men med fløde, ost og pasta, så skal der heller ikke så meget til. Retten er super nem at lave og så tog det mig ca. 30 min. at bikse sammen.
Opskrift:
- 150 g gorgonzola (en god en!)
- 2 dl fløde
- 1 dl hvidvin
- 1 stort rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 squash
- 100 gram frisk spinat (ca. halvdelen af en pose)
- 250-300 g fettuccine pasta (bånd pasta)
- Salt & peber
Fremgangsmåde:
- Snit hvidløg fint og rødløget i strimler
- Snit squash i halvmåner og smid løg og squash på en varm pande med olie
- Sæt vand over med lidt salt i, til pastaen – det skal op at koge
- Inden løg og squash tager farve tilsætter du vinen – skru ned på middelvarme og lad det simre med lidt salt og peber
- Skyl din spinat og dræn vandet, så det er klart til at smide i til sidst
- Tilsæt fløde, ost og gør rundt
- Lad det simre i godt 10 min og krydr med salt og peber igen. Jeg smed faktisk ret meget i, især peber
- Vend din spinat i
- Pastaen skal i, når vandet koger (følg anvisningen på pastapakken) og derefter vendes i din sauce
- Lad den stå og trække lidt, så pastaen bliver ekstra lækker og server!
Velbekomme og ha’ en dejlig dag!
Ingen kommentarer