Jeg elsker hjemmelavet boller og disse chiaboller blev super lækre. Bollerne er fyldt med en masse frø og kerner og er nærende og dejlig klistrede.
Hvis du har en røremaskine er det helt klart et kæmpe plus – det gør virkelig bagning lidt nemmere! Men hvis ikke, er det stadig ikke en undskyldning for at lave disse lækre boller.
Derudover kan du altid strø lidt kerner eller chiafrø på toppen af bollerne, inden du smider dem i ovnen. Det er nemlig super lækkert!
Et godt tip når du skal forme dine boller er at have en skål, med koldt vand stående. Så kan du dyppe hænderne i engang imellem, og du undgår dermed at få meget klistrede hænder.
Jeg fik 18 boller ud af denne opskrift.
Opskrift:
- 50 g chiafrø og 50 g hørfrø røres sammen med 2 dl vand og sættes til side i 30 min
- 50 g gær
- 500 ml lunken vand
- 1 tsk salt
- 2 dl speltflager (hvis du ikke har det, så brug flere græskerner og solsikkefrø)
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkefrø
- 3 dl rugmel
- 4 dl hvedemel
Fremgangsmåde:
- Start med at blande chiafrø og hørfrø i en skål med 2 dl vand og rør det sammen. Sæt det til side i 30 min ca, så det suger alt vandet.
- Smulder derefter gæren i det lunkne vand og rør til det er helt opløst
- Tilsæt de resterende ingredienser og halvdelen af hvedemelen
- Ælt dejen: brug en pisker (med dejkroge!) eller en røremaskine
- Når det er æltet tilsætter du de resterende 2 dl hvedemel. Hvis du vil have en grovere dej, så tilføj mere rugmel og mindre hvedemel
- Tilsæt din blanding af chiafrø/hørfrø
- Dejen skal æltes i 5 min i røremaskine eller hvor meget du har tålmodighed til med hænderne
- Til sidst skal dejen hæves i 1 time et lunt sted
- Tænd ovnen efter 45 minutter på 200 grader, varmeluft
- Når bollerne har hævet i en time skal de formes, på en bageplade og i ovnen i ca. 30 min. Hold øje med dem, for alle ovne er forskellige.
- Færdig!
Ingen kommentarer