Bagværk: Lækker banankage uden sukker og hvedemel

Banankage – uden sukker

DSC_1249

Jeg lavede denne kage idag, søndag, hvilket er en rigtig hyggedag for mig. Normalt arbejder jeg mandag-fredag i skole/SFO, hver lørdag arbejder jeg som tjener og nogle gange også søndag. Hvis jeg ikke arbejder søndag, bliver denne dag som regel sat af til praktiske ting, træning, afslapning og nogle gange lidt lækker bagværk.

Opskriften er til 6 personer, hvis man vil have et godt stykke. Ellers kan 8 pers. sagtens dele kagen.

Opskrift

  • 3 modne bananer
  • 4 æg
  • 12 dadler
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl havregryn
  • 1 vaniljestang/1 tsk vaniljepulver
  • 1 dl kokosfibermel/mandelmel
  • Mørk chokolade (mindst 70%)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Start med at mos bananerne og hak dadlerne og ned i en skål
  • Tilsæt de resterende ingredienser
  • Blend det hele med en stavblender
  • Find en passende form og smid kagen i ovnen
  • Kagen skal have 25-30 minutter
  • Imens du venter kan du hakke den mørke chokolade som skal ovenpå kagen – Du bestemmer selv mængden(!)
  • Så er kagen færdig – ud af ovnen med den og på med chokoladen mens kagen stadig er varm
  • Desværre skal den køles lidt af, før du kan spise den. Ellers splatter chokoladen lidt ud

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.