Hjemmelavede æbleskiver og adventshygge


Annonce / Hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk og adventshygge. Har I lyst til at lave æbleskiver idag? Opskriften er nem og smager helt fantastisk – meget bedre end købeversionen. Derudover har jeg pyntet bordet lidt ekstra i forbindelse med et lille samarbejde, I også kan læse mere om i indlægget. Glædelig 2. søndag i advent.

I samarbejde med do.design har jeg pyntet bordet med deres smukke tekstiler. Jeg har brugt deres hørservietter i farven “Caramel”, og en hørdug, som de kalder “Nordic moss”. Begge dele er utroligt smukt, ligesom mange af deres andre ting. Jeg har allerede skrevet flere ting på min egen ønskeliste. Deres tekstiler er desuden lavet i hør, som er et og naturligt og allergivenligt materiale. Virkelig en stor anbefaling herfra.

Har du lyst til flere julede sager, så finder du flere lige her.  

Tilbage til æbleskiverne. Jeg har egentlig oftest tyet til købeversionen, men det gør jeg ikke mere, efter at have lavet mine egne. Det tager selvfølgelig længere tid, end at kaste de frosne ind i ovnen, men det smager så meget bedre. Opskriften er som sagt nem, men det tager jo lidt tid, at vende 25-30 æbleskiver. Sæt julelisten på og hyg jer med det!

Rigtig god fornøjelse med opskriften. Jeg håber I har hyggelige planer her den 2. søndag i advent.

Hjemmelavede æbleskiver

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Bagværk, Dessert
Køkken dansk
Antal 30 stk

Ingredienser
  

 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk. natron
 • 2 tsk. kardemomme
 • 1 spsk. sukker
 • 1/2 tsk. salt
 • Revet citronskal, efter behov
 • 3 spsk. smør, smeltet
 • 4 dl kærnemælk
 • 2 æg
 • Smør til stegning.

Sådan gør du
 

 • Bland hvedemel, natron, kardemomme, sukker, salt og revet citronskal i en skål. Jeg bruger revet skal fra en hel citron.
 • Smelt din smør og stil til side.
 • Pisk kærnemælken i lidt af gangen, så du får en dej uden klumper. Tilsæt den smeltede smør og pisk igen.
 • Del æggene op i æggehvider og æggeblommer. Blommerne kommer i skålen med de resterende ingredienser. Pisk blommerne ind i dejen og stil dejen på køl i ca. 20 minutter.
 • Mens du venter kan du piske dine æggehvider stive og finde smør og en æbleskivepande frem.
 • Efter 20 minutter vender du æggehviderne forsigtigt i dejen. Kom eventuel dejen på en kande/flaske eller sprøjtepose, så du nemt kan dosere i æbleskivepanden. Jeg brugte blot en skål og en sovseske.
 • Varm æbleskivepanden godt op ved middelvarme og kom lidt smør i hullerne. Fyld hullerne 3/4 op med æbleskivedej.
 • Når der er dannet skorpe, vender du dem en halv omgang med en gaffel/kødnål, så æbleskiverne står på højkant. Fyld dem eventuelt med lidt ekstra dej. Vend dem et par gange undervejs, så de får den fine runde form. Den samlede bagetid på æbleskiver er cirka fem minutter.
 • Hold dem varme under et klæde eller ved 50 grader i ovnen.
 • Server de lune æbleskiver med drysset flormelis og din favoritmarmelade.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.