Denne her opskrift er en af de mest populære på bloggen. Brownien er lækker klistret, har en god chokoladesmag, og så er den nem at lave. For mig er en brownie altid en sikker vinder, og med en opgraderet version med oreo og skumfidus, så bliver det altså ikke vildere. Læs videre her for at få opskriften.
Denne brownie er en lidt vildere version, end den klassiske, som jeg plejer at lave. Det er en opskrift min mor og jeg har udviklet sammen, og det er bare en brownie som hænger ved. Den er et sikkert hit i familien, og de bliver nærmest skuffet, hvis der ikke er brownie, når de kommer til fødselsdag hos mig.
Er du vild med at bage? Prøv også nogle af mine andre opskrifter; Gulerodskage med ostecreme // Kanelsnegle som oldemor lavede dem // Chocolate chip cookies
Brownien er lige til, og smager helt fantastisk! Det er bare med at kaste sig ud i det – og hvis du er vild med Oreos og skumfidus, så er det jo endnu bedre. Det giver altså noget helt andet, end den klassiske gør, og smager lige lidt ekstra syndigt.
Denne kage ville også gøre sig godt, med et stykke vaniljeis til, eller i hvert fald et glas mælk. Det elsker jeg i hvert fald.
Brownie med oreo og skumfidus
Ingredienser
- 2 spsk kakao
- 1/2 tsk salt
- 125 g smør
- 100 g mørk chokolade over 60%
- 220 g sukker
- 1/2 tsk vanilje
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- 10 oreos
- 7 skumfiduser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
- Smelt chokolade, smør sammen i en god gryde – når det er smeltet, tilsæt halvdelen af sukkeret og rør rundt. Lad det køle af
- Resten af sukkeret piskes godt op sammen med æggene, vanilje, salt, kakao
- Rør mel i
- Når chokolade/smør/sukker blandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle, i resten af dejen, mens der røres. Pisk derefter det hele godt igennem
- Hæld halvdelen af dejen i et beklædt fad, top med stykker af oreo og hele skumfider (almindelig størrelse), og top med resten af kagen.Hvis du smider nogle skumfiduser øverst, så vær opmærksom på, at det skal være dem til grill. Ellers bliver de brændte
- Giv kagen omkring 25-30 minutter. Den skal stadig være klistret, når den kommer ud. Brug en kniv til at tjekke. Den får også lidt eftervarme, så lad den endelig komme ud, når der stadig er lidt dej på kniven. Og omvendt, hvis den måske har fået for meget, så tag den ud af sit fad
- Husk at slik skålen ren... Det er det bedste ved at bage jo!
Selv tak!! 😉
7 Kommentarer
Rebekka
20. juli 2018 at 7:03Jeg er i gang med at prøve kagen af og har desværre kun oreo med dobbelt fyld, men tænker det går. Jeg vil lige høre hvilken størrelse fad du bruger?
Camille Maja
20. juli 2018 at 8:23Hej Rebekka, håber du fik løst det! Jeg brugte en form på ca 18×26 🙂
Rebekka
20. juli 2018 at 8:38Ja det gjorde jeg – havde en 20×20, så den skulle have lidt længere bagetid. Den er til nogle venner i morgen aften, men måtte lige få en smagsprøve, den er rigtig god! 🙂
Camille Maja
20. juli 2018 at 10:32Skønt! Det er jeg glad for at høre! 🙂 God weekend til dig.
Verdens bedste brownie - Klistret, klassisk og lækker!
22. juli 2019 at 21:12[…] I er vilde med kager med en masse chokolade i, så har jeg også denne brownie med oreo og skumfiduser. Den er også helt […]
Anne Cathrine
16. december 2019 at 10:14Hvor lang tid vil du umiddelbart give den i ovnen, hvis man laver dobbelt portion? :O)
Camille Maja
16. december 2019 at 11:50Hej du! Jamen måske bare 5 minutter længere. Hvis den stadig er samme højde, men blot et større fad, så ville jeg ikke give den længere. Du kan altid tjekke med en kniv, hvor dejen skal være klistret, men ikke helt flydende 🙂
KH Camille