Bløde æbleboller – Klar til weekenden?

Weekenden er lige om hjørnet og det betyder ekstra tid om morgenen, for mange af jer. Jeg lavede disse lækre æbleboller forleden, og tænkte det var en perfekt anledning her til weekenden. Julen er nu officielt overstået, men måske har du stadig lidt julehygge på programmet. Jul eller ej, så egner disse æbleboller sig perfekt til lidt ekstra hygge om morgenen.

Det var faktisk meningen, at det skulle være nogle juleboller som jeg ville dele med jer, men jeg syntes altså ikke de blev julede nok, til at kalde dem det. Derfor fik de titlen æbleboller, eftersom der sjovt nok er æbler i. De er virkelig lækre bløde i konsistensen, samt søde fra krydderier og æblerne.

Jeg nød selv et par boller, lige da de var kølet lidt af. De smagte pragtfuldt, og især med “lidt” smør på…. Åh jeg bliver helt sulten efter flere nu. God fornøjelse!

Opskriften gav 12 boller

Opskrift

  • 2.4 dl mælk
  • 30 g gær
  • 2 tsk. kanel
  • 1.5 ingefær (pulver, eller revet)
  • 1 tsk. kardemomme
  • 70 g. blødt smør
  • 1/2 tsk. salt
  • 1.5 spsk sukker
  • 1 æg
  • 2 æbler, revet
  • 1 spsk. natural yoghurt/skyr/creme fraiche (kan undlades)
  • 500 g mel
  • Æg eller mælk til pensling

Fremgangsmåde

  • Start med at lun din mælk (kun til den er lunken)
  • Opløs gæren i din lune mælk i en stor røreskål og tilsæt krydderier og sukker
  • Tilsæt derefter et pisket æg, din smør, revet æble og rør godt sammen
  • Tilsæt mel og ælt dejen godt igennem. Min stod ca. 10 minutter (dejen må godt være blød, men stadig slippe skålen)
  • Lad dejen hæve i ca. 1 time, tildækket og et lunt sted
  • Tænd for ovnen på 200 grader varmeluft. Imens du venter på ovnen varmer op, former du bollerne.
  • Hæld dejen på bordet (med lidt mel på), og fold den over hinanden et par gange. Derefter plejer jeg at dele bollerne op i lige store stykker med det samme
  • Hav gerne en skål med koldt vand ved siden af dig, så du nemt undgår klister på hænderne
  • Lad bollerne hæve endnu engang, mens ovnene varmes op
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg
  • Bages i ca. 10-12 minutter

Læs også

2 Kommentarer

  • Svar
    Ida
    20. september 2019 at 8:20

    Hej Camilla. Er der måske glemt sukker i denne ingrediensliste? Det står i teksten/anvisningerne, men jeg kan ikke se sukker på listen.

    • Svar
      Camille Maja
      20. september 2019 at 9:14

      Gud ja! Ups! Den er hermed opdateret og tak fordi du skriver 😉
      Kh Camille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.