Jeg bliver altså aldrig træt af en god gammeldags tærte med crumble. Det er en dessert, man aldrig går galt i byen med, og den er simpelthen så nem. Det er også en dessert, som de fleste nok allerede har ingredienserne til.
Du kan desuden altid skifte indholdet ud i din crumble. Jeg har blandt andet lavet en med rabarber, som hører mere sommeren til. Nu er æbler og blommer i sæson, og derfor blev det lige til denne version i denne omgang. Alle crumbles er jo gode!
Find opskriften på en lækker rabarbercrumble lige her.
En crumble kan godt være ret sød, og derfor er det et must at servere den sammen med creme fraiche. Det synes jeg i hvert fald, og jeg kunne aldrig finde på at spise det, uden noget syrligt til. Det gør det bare ekstra lækkert.
Opskriften er til 4 personer:
Opskrift
Fyld
- 1 æble
- 3 blommer
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. kanel
Crumble
- 25 g havregryn
- 40 g sukker
- 35 g mel
- 40 g smør, blødt
- Nip salt
- Creme fraiche, til servering
Fremgangsmåde
- Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft
- Skyl din frugt, fjern kernehus/sten og skær begge dele i skiver
- Smør en form med lidt smør
- Bland dit skårne frugt med 1 tsk. sukker og 1 tsk. kanel, og ned i fin form
- Lav en blanding af gryn, sukker, mel, og blødt smør. Del gerne smørret lidt rundt i blandingen
- Bland det godt sammen, og brug gerne hænderne, for at få det delt helt ud
- Læg klumber af crumble rundt ovenpå frugten
- Giv crumblen ca. 20-25 minutter i ovnen, til den har den gylden overflade
Velbekomme og rigtig god fornøjelse 🙂
Ingen kommentarer