Hjemmelavede syltede agurker

IMG_7054

Hjemmelavede syltede agurker er så lækkert, og denne version smager ligeså godt, hvis ikke bedre, end den du finder i butikken. Jeg brugte disse, da jeg skulle lave flæskestegssandwich herhjemme – det var såååå godt. Der kommer en opskrift på en flæskestegssandwich på fredag.

Agurkesalaten er virkelig nem at lave, og du behøver ikke mange ingredienser til det. Udover at det er perfekt i en flæskestegssandwich, så smager det også lækkert til hjemmelavede hotdogs, julemad, rugbrødsmadder, og meget andet.

Denne portion er til at stort syltetøjsglas. 

Opskrift

  • 1 agurk
  • 1 spsk groft salt
  • 2 dl æblecidereddike (eller alm. eddike)
  • 1/2 dl kogende vand
  • 3/4 dl sukker
  • 1 spsk peberkorn

Fremgangsmåde

  • Rør eddike, sukker, vand og peberkorn godt sammen, indtil sukkeret et helt opløst
  • Skyl din agurk og skær din i tynde skiver – her bruger jeg et mandolinjern
  • Læg dem på en tallerken og hæld groft salt udover – lad dem trække 5 minutters tid
  • Skyl agurkerne og knug derefter alt væden ud af dem, med et viskestykke
  • Smid agurkerne på et glas (rent og skoldet), og hæld din eddikeblanding over
  • Sæt på køl – de er selvfølgelig bedre, jo længere du venter. Jeg brugte dog allerede mine efter et par timer, og de smagte som de skulle

 

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.