Er der noget bedre end en klassisk brownie? Jeg ved det næsten ikke. En brownie skal være sprød på toppen, og klistret i midten, og så lige en klat vaniljeis til. Mums. Alle kan lide det forskelligt, men det er sådan en version I får opskriften på. Jeg lover I kommer til at elske den her brownie, og måske var det en idé til weekenden?
Denne opskrift er faktisk en gammel kending på bloggen, men den har fået en lille opgradering i form af nye billeder. De andre var virkelig gamle, og knap så gode, men jeg er heldigvis blevet bedre med kameraet, så derfor kommer den lige på bloggen igen.
En klassisk brownie går man bare ikke galt i byen med og jeg elsker denne opskrift. Den er nem at lave og smager helt fantastisk. Hvis jeg altså selv skal sige det.
Hvis I er vilde med kager med en masse chokolade i, så har jeg også denne brownie med oreo og skumfiduser. Den er også helt eminent.
Opskriften har jeg faktisk lavet sammen med min mor, og brownien er fast inventar til fødselsdagene her i familien. Jeg håber I kan lide den!
Klassisk brownie
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade over 60%
- 250 g smør
- 500 g sukker
- 3 spsk kakao
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 6 æg
- 140 g hvedemel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
- Smelt chokolade, smør sammen i en god gryde, eller i et vandbad. Når det er smeltet, tilsæt halvdelen af sukkeret og rør rundt. Lad det køle lidt af
- Resten af sukkeret piskes sammen med æggene, vanilje, salt, kakao
- Si derefter melen i
- Når chokoladeblandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle i resten af dejen, mens der røres. Pisk derefter det hele godt sammen
- Hæld dejen i en passende form (jeg bruger 30x30) med bagepapir og giv den ca. 30 minutter. Den skal stadig være lidt klistret, når den kommer ud. Brug en kniv til at tjekke
- Tag brownien ud af formen så den ikke bager videre. Server med en god vaniljeis eller spis den som den er.
7 Kommentarer
Opskrift: Svampet og krydret gulerodskage med ostecreme
8. juni 2017 at 15:15[…] Hvis du er kageglad, så prøv også denne: Hjemmelavet svampet brownie […]
Marie
12. juli 2018 at 22:30Mega lækker brownie. Min familie og jeg var vild med den!😋😋 Mange tak for opskrift!🙏🏼
Camille Maja
17. juli 2018 at 9:36Det jeg så glad for at høre! 1000 tak fordi du følger med! 🙂
Henriette
1. august 2019 at 20:13Hva er en passende form?
Og tak for nogle lækre opskrifter? ☺️
Camille Maja
1. august 2019 at 20:26Uha. Tror min er 20×25 ca!
Og det var så lidt. Tak fordi du følger med! 🙂
Rikke
20. februar 2022 at 8:40Tak for opskrift. Kan man lave brownien dagen før, hvis man pakker den godt ind? Ift. om den bliver tør 🙂
Camille Maja
20. februar 2022 at 9:08Sagtens!!! Den bliver nærmest kun bedre :)!