Go Back

Is med grapefrugt

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 20 minutter
Ret Dessert
Antal 3 personer

Ingredienser
  

  • 1-2 grapefrugt
  • 1 dl flormelis
  • 3 æggeblommer
  • 1/4 l fløde

Topping:

  • Ekstra grapefrugt, rørsukker og mynteblade

Sådan gør du
 

  • Start med at find alle ingredienserne frem og skyl din grapefrugt. Find 2 skåle og pisk æggeblommer og flormelis til en luftig masse i den ene og pisk fløden til flødeskum i den anden
  • Riv skallen fra grapefrugten (ca. 1 spsk.), og tilsæt i skålen med æggeblommer. Del grapen i 2 og pres saften (ca. 1 dl). Skrab derefter frugtkødet ud, uden hinder. Tilføj både saft og kød til skålen med æggeblommer og vend forsigtigt rundt
  • Vend flødeskummen i æggeblandingen til det hele er blandet sammen
  • Kom blandingen i en lufttæt beholder og kom på frost i ca. 5 timer. Rør rundt i isen en enkelt gang, efter ca. 1 time. Lad den stå og sætte sig den resterende tid
  • Server med mynteblade, evt. lidt rørsukker og ekstra grapefrugt som topping. Tag gerne isen ud 20 minutter før servering