Go Back

Æggekage med kartofler - spansk tortilla

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g nye/små kartofler
  • 7 stk. æg
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • 0.7 dl mælk
  • 1 tsk. salt & peber
  • Toppes med rødløg, purløg og tomater
  • Serveres med rugbrød til

Sådan gør du
 

  • Start med at skrub dine kartofler og skær dem i små tern. Kog dem derefter i letsaltet vand (ca. 1 tsk.) i ca. 8-10 minutter. Hæld derefter vandet fra og tænd ovnen på 200 grader, varmluft
  • Pisk æg, mælk, salt, peber og revet parmesan sammen
  • Fordel kartoflerne i en smurt pande/fad, og hæld æggemassen over. Du kan også give kartoflerne lidt stegeskorpe og stege lidt løg, hvor du hælder massen over derefter. Det ville også være lækkert!
  • Bag æggekagen i 15-20 minutter. Den skal være gylden og fast. Når æggekagen er færdig kan du toppe med hvad end du ønsker og servere lidt rugbrød til