Fintrevet skal fra 2 økologiske citroner + saften fra 1 citron
1dlmælk
Glasur
200gflormelis
3spsk.citronsaft
Sådan gør du
Citronkage
Start med at find alle ingredienserne frem. Pisk æg og sukker til en luftig masse i en stor skål. Smelt derudover dit smør, og lad det køle af
Riv marcipan og vend i dejen
Rør mel, vaniljepulver og bagepulver sammen og vend blandingen i æggemassen lidt ad gangen. Rør gerne langsomt i, så du undgår klumper
Tilsæt fintrevet citronskal, saften fra 1 citron, smeltet (afkølet) smør og mælk til dejen. Rør det hele sammen til du har en ensartet dej
Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn), og smør en springform på 20-25 cm i diameter. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 30 minutter, i en forvarmet ovn
Hold øje med citronkagen og tjek til den efter ca. 30 minutter med en tandstik/kniv. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej fast
Lad kagen køle lidt af før du løsner springformen og kommer glasur på
Citronglasur
Bland flormelis og citronsaft sammen til glasur. Tilføj evt. lidt ekstra vand/citronsaft, hvis du vil have glasuren tyndere. Fordel glasuren i et ensartet lag, når kagen er helt afkølet
Pynt eventuelt også med revet citronskal & hakkede nødder, som for eksempel usaltede pistacienødder, valnødder eller andet
Noter
Citronkagen kan røres sammen på ca. 10 minutter, og tager 30 minutter at bage. Derefter skal den køle af i 30-60 minutter, før den kan pyntes og serveres.