Go Back

Tærte med karamelliserede løg

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedejen

  • 100 g hvedemel
  • 50 grov hvede ( eller spelt/grahamsmel)
  • 60 g blødt smør
  • 3 spsk. olie
  • 6 spsk. vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sesamfrø (kan undlades)

Tærtefyld

  • 4 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. balsamico

Æggemassen

  • 4 æg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • 2 håndfulde frisk spinat, dampet
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • Evt. 2 spsk. finthakket timian

Sådan gør du
 

  • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmluft, og tag alle ingredienserne frem
  • Bland ingredienserne til din tærtedej. Hvis du bruger køligt blødt smør, kan du godt rulle den ud med det samme og komme den i et fad. Hvis ikke, kommer du den på køl i 20 minutter. Derefter rulles dejen ud i en cirkel, så den passer i din tærteform. Tærtedejen skal forbages i ca. 10 minutter, når ovnen er varm. Tag derefter tærten ud
  • Skær dine rødløg i kvarte og vend dem i olie, balsamico, honning og lidt salt & peber. Giv dem 20 minutter midt i ovnen, så de bliver lækre karamelliserede!
  • Mens du venter kan du blande din æggemasse. Her dampede jeg lidt spinat på en tør pande, og tilføjede til æggemassen for lidt ekstra grønt. Stil derefter til side
  • Nu er det tid til at samle tærten. Start med at kom æggemassen i, hvor du derefter tilføjer dine løg. Det ser så fint ud, når man kan se løgene tydeligt. Giv tærten ca. 30 minutter i ovnen og server varm. Velbekomme