Go Back

Focaccia med tomat, hvidløg og krydderurter

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Tilbehør
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 350 g hvedemel
  • 150 g durummel (eller typo00)
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 håndfulde basilikum & timian (gem lidt til topping)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Til topping

  • Cherrytomater
  • Krydderurter
  • Flagesalt
  • Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Start med at bland gær med lunken vand godt sammen. Tilføj derefter mel, presset hvidløg, og en håndfuld hakkede krydderurter. Ælt i ca. 5 minutter
  • Når dejen er ælten godt sammen kommer du salt og olie i. Vend dejen sammen igen, kom film/viskestykke over, og stil et lunt sted i en time
  • Når dejen er hævet kommer du den forsigtigt i et beklædt fad. Prik med fingrene rundt i dejen og kom olie, tomater, krydderurter og flagesalt på toppen. Tomaten skal ikke presses helt ned, men blot være halvt nede i dejen (ca.). Lad dejen hæve i ca. 40 minutter derefter
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft), og bag brødet i ca. 30 minutter, til det har en gylden og sprød skorpe
  • Tag brødet ud og lad det afkøle på en rist, uden bagepapiret.