Go Back

Rabarbersnitter

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Dessert
Antal 12 små stykker

Ingredienser
  

  • 200 g rabarber
  • 90 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk . vaniljepulver (eller 1 vaniljestang)

Dejen

  • 140 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 65 g havregryn
  • 1 håndfuld finhakkede mandler
  • Nip salt
  • 100 g smør

Sådan gør du
 

  • Start med at skær rabarber i mindre stykker, kom i en gryde og tilsæt de resterende ingredienser til kompotten. Kog det op, og giv den den ca. 7-10 minutter. Køl derefter af 
  • Bland alle ingredienserne til dejen. Her plejer jeg at bruge mine hænder. Bland til det hele er smuldret. Tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
  • Find en passende form og kom halvdelen af dejen i (husk bagepapir). Mas dejen godt ned, og kom rabarberkompot ovenpå. Smuldre derefter den resterende dej ovenpå din kompot
  • Giv den ca. 30 minutter, til den er let gylden. Lad den køle lidt af, før du skærer den ud. Server evt. med creme fraiche, eller vanilje is.