Go Back

Cremet pasta med peberfrugtsauce

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g pasta
  • 3 røde peberfrugt
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g cherrytomater (tag en lille håndfuld fra, til at vende i pastaen)
  • 50 g parmesan
  • 1/4 fløde
  • 1 dl pastavand
  • 1/2 citron
  • 2 spsk. balsamico
  • Salt & peber
  • Olivenolie/smør til stegning
  • Revet parmesan og frisk basilikum til topping

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft, og find alle ingredienserne frem
  • Skyl og snit din peberfrugt og tomater. Skær løg i kvarte og mas hvidløget med fladen af din kniv. Det hele skal blendes til sidst, så du behøver ikke at tænke over at skære noget pænt. Bland det grønne med 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. balsamico, salt og peber. Giv det 25 minutter i ovnen, til det har fået en god farve
  • Mens du venter, kan du bringe vandet til pastaen i kog. Husk at salte det godt og at koge pastaen i rigeligt vand. Kog pastaen efter anvisning. Når du hælder vandet fra så tag 1 dl pastavand fra
  • Kom de nu bagte grøntsager i en blender (eller brug en stavblender), tilføj fløde, stykker af parmesan og saften fra en halv citron. Blend til en cremet konsistens
  • Find en pande og kom lidt fedtstof på. Tilføj den håndfuld tomater du tog fra tidligere og steg dem af. Tilføj den kogte pasta, peberfrugtsaucen, og tilføj eventuelt 1 dl. pastavand, hvis du synes saucen skal være tyndere
  • Smag til med ekstra citronsaft, salt, peber og olivenolie og server! Top din pasta med revet parmesan og frisk basilikum