Go Back

Pandekager med pære & ostecreme

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pandekagedejen

  • 4,5 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 dl sødmælk (alm. mælk kan også bruges)
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 pære
  • Smør til stegning

Blå ostecreme

  • 50 g cremefraiche 18 %
  • 20-30 g blåskimmelost fx Danablu
  • 1,5 spsk honning
  • Citronsaft

Honningristede valnødder

  • 100 g valnødder
  • 2 tsk honning
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 nip salt

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser pånær pære i en skål og pisk det godt sammen. Riv pæren groft og rør det i. Sæt dejen på køl, imens du laver creme og valnødder. Steg derefter små pandekager ved middelvarme på en pande i smør, omkring 2-3 minutter på hver side.

Creme med blå ost

  • Rør alle ingredienser sammen i en lille skål. Smag dig frem med mængden af blåskimmelost og smag til med citronsaft.

Tørristede valnødder

  • Tørrist valnødder på en pande, til de er gyldne. Sluk for blusset og tilsæt honning, salt og kardemomme. Vend det hele godt rundt og tag dem så af panden for at køle af. Hak dem derefter groft
  • Server pandekagerne med creme, valnødder og evt. ekstra pære på toppen