Go Back

Pølsehorn

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Bagværk, Snack, Tilbehør
Antal 24 stk

Ingredienser
  

  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 24 små pølser (ca.) (jeg bruger kyllingepølser)
  • 45 g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 550 g hvedemel
  • 150 g graham/spelt
  • 1 æg til pensling
  • Evt. sesamfrø og ketchup

Sådan gør du
 

  • Start med at lune din mælk til den er fingervarm. Hæld mælken i en stor røreskål, opløs gæren heri, og tilsæt det bløde smør og sukker. Rør rundt
  • Derefter kommes mel og salt i skålen og æltet til dejen er glat og smidig (brug evt. en røremaskine). Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter
  • Når dejen er hævet deles den i 4 kugler. Rul dem til cirkler og skær dem hver især i 6 (eller 8) trekanter. Placer pølserne på det brede stykke af trekanten og rul dejen omkring pølsen. Hvis du ønsker ketchup/andet, kommes dette under pølsen, inden den rulles.
  • Kom dine pølsehorn på en bagplade (med lukningen mod pladen), pensl med æg, og pynt evt. med sesamfrø. Lad dem efterhæve i 30 minutter mere, med et klæde over. Tænd imens ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Bag pølsehornene i ca. 10-15 minutter, til de er let gyldne

Noter

Jeg havde oprindeligt tænkt der skulle 8 pølsehorn pr. kugle dej, men da jeg havde rullet dejen ud, syntes jeg det passede lidt bedre med 6 pølsehorn. Prøv at rul en kugle ud af gangen - Måske kan du få den tyndere end jeg kunne og dermed få 8 pølsehorn? :)