Go Back

Bagt aubergine med tahindressing

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk. aubergine
  • Granatæble og persille, efter behov
  • Olivenolie, salt & peber

Tahindressing

  • 1.5 spsk tahin
  • 1/2-1 fed hvidløg (presset)
  • 1/2 citronsaft
  • 1 tsk. peanutbutter
  • vand efter behov
  • Smag til med salt, peber

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Skyl din aubergine, skær den i både, og placer stykkerne på en bageplade. Herefter blandede jeg et par spsk. olie, sammen med lidt salt & peber, hvor jeg derefter penslede auberginens overflader. Bag auberginen, når ovnen er varm, i ca. 25 minutter
  • Mens du venter røres tahindressingen: Bland alle ingredienserne og juster lidt af gangen med vandmængden. Jeg kan selv lide en ret cremet, og ikke alt for tynd konsistens. Prøv dig frem og smag den til, med alle de ovenstående ingredienser
  • Kom auberginen på et fad og top med frisk persille, granatæble og tahindressing. Serveres lun. Velbekomme