Go Back

Cremet kylling i svampe-flødesovs

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2-3 stk. kyllinge overlår (Frijsenborg overlår)
  • 100 g brune svampe
  • 80 g bacontern
  • 2 dl fløde
  • 1 dl vand
  • 1/2 finsnittet rødløg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1/2 citron
  • Revet parmesan (efter behov)
  • 2 dl Ris (ca. 1 dl/person)
  • Salt, peber og olivenolie
  • Evt. frisk rosmarin & timian - Behøves ikke

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Gnid dine overlår ind i lidt salt og peber, og brun dem på hver side, på en varm pande. Giv dem derefter ca. 20-25 minutter i ovnen. Brug samme pande til resten af madlavningen
  • Mens du venter på kyllingen kan du koge dine ris og lave sovsen. Start med at rens svampe og skær dem i skiver, snit løg, samt mål vand og fløde af
  • Steg din bacon i fedtet fra kyllingen og dryp derefter af på lidt køkkelrulle. Smid evt. lidt af fedtstoffet ud, hvis du synes der er for meget meget fedt
  • Steg svampene godt af og tilføj derefter rødløg, hvidløg. Når løgene har fået ca. 2 minutter, tilføjer du din væske (fløde, vand). Lad sovsen stå i ca. 10 minutter på svag varme
  • Tilføj revet parmesan og smag til med salt, peber og citronsaft
  • Når kyllingen er færdig kommer du første spinat i sovsen, lader den klaske sammen, og tilføjer derefter din kylling til panden
  • Top med bacontern, evt. lidt friske krydderurter og server med kogte ris. Velbekomme!