1-2spskfriskost(kan undlades, eller erstattes af flødeost/mere creme fraiche)
Smages til med salt, peber & citronsaft
Ostecreme
2spsk.friskost(kan erstattet med flødeost)
3spsk.hakket dild
1tsk. dijonsennep
Smages til med salt, peber & citronsaft
Sådan gør du
Spinatboller
Opløs gær i lunkent vand og tilføj cremefraiche. Tilføj solsikkekerner og hørfrø. Skyl og hak spinat og føj det til blandingen. Tilføj citronsaft og spidskommen. Tilføj mel - alt på én gang.
Ælt dejen i 10 minutter. Den skal være blød, men ikke klistret. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Form 4-6 brød i ca. 2 cm højde og placer dem på bagepapir på en bage-plade.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter. Brug fingrene til at lave et par fordybninger i brødene, og tilføj lidt olivenolie og flagesalt på toppen. Bag i 25 minutter midt i ovnen på 200 grader varmluft.
Laksemousse
Hak laksen fint eller groft efter behag. Hak rødløg og dild fint. Bland laks og urter sammen med de resterende ingredienser. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ostecreme
Bland alle ingredienserne sammen og rør grundigt. Smag til med citron, salt og peber.