Go Back

Pestosnurrer med mozzarella

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Bagværk, Madpakken, Tilbehør
Antal 12 snurrer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 dl lun mælk
  • tsk salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olie
  • 400 g alm. hvedemel
  • 100 g grov hvedemel, eller andet groft mel

Fyld

  • 1 glas grøn/rød pesto (ca. 150 g)
  • 2 kugler frisk mozzarella drænet (du kan også bruge revet mozzarella)

Sådan gør du
 

Dejen

  • Start med at lun din mælk (den må ikke være varm!) og bland gæren heri. Når gæren er opløst tilføjer du resterende ingredienser
  • Ælt dejen i ca. 7-8 min til den er glat og slipper skålen. Jeg bruger en røremaskine på mellem hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, kan dejen også sagtens æltes i hånden
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca 45 minutter under et klæde, og herefter 30 minutter i køleskabet. Dette gør at dejen er nemmere at snurrer.

Efter hævning

  • Når dejen er færdighævet vendes den ud på et meldrysset bord drysset. rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm. Fordel pestoen i et jævnt lag og tilføj mozzarellaen (enten i strimler, eller revet)
  • Hold på hat og briller! At snurrer kan lyde rigtig besværlig på skrift, og indtil jeg selv får taget billeder af processen, så kan du finde billeder af metoden lige her! Men du får naturligvis også en beskrivelse lige nedenfor
  • Fold en tredjedel af dejen ind over midten fra en af de korte sider, og fold den sidste tredjedel ind over den første, så der er 3 lag. Rul dejen igen med en kagerulle. Skær dejen i strimler (ca. 2 cm). Tag en dejstrimmel, og placer på bordet foran dig. Hold fast i den ene ende af strimlen med den ene hånd, mens du ruller strimlen med den anden hånd
  • Tag den snoede dejstrimmel op med begge hænder, og sno den et par gange om to fingre. Placer den sidste dejsnip hen over de to snoninger, og kom den mellem din pege- og langfinger. Snippen skal "hæftes" ind i snurren
  • Placer de færdige pestosnurrer på to bageplader med bagepapir. Max 9 stk. pr. plade. Lad dem efterhæve i 45 minutter
  • Efter hævningen pensler du snurrerne med et sammenpisket æg. Bages derefter i ca. 13-15 minutter, i en forvarmet ovn ved 200° varmluft
  • Brug dem i madpakken, til middagen eller som en lækkert mellemmåltid!