Go Back

Ramsløgspesto

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 dl

Ingredienser
  

  • 100 g ramsløg
  • 1 håndfuld persille
  • 50 g revet parmesan
  • 50 g ristede solsikkekerner (eller pinjekerner)
  • Saften fra 1/2 citron
  • Ca. 1.5 dl. oliven olie
  • Smag til med salt, peber & ekstra citronsaft

Sådan gør du
 

  • Start med at finde alle ingredienser frem, skyl det grønne og find en pande frem
  • Kom dine kerner på en tør pande og rist til gyldne
  • Bland alle ingredienserne i en minihakker, eller hvad du ellers har der kan blende fint. Blend til du har den ønskede konsistens. Personligt kan jeg godt lidt en pesto der ikke er helt flydende, men hvis du ønsker en tyndere konsistens tilføjes blot mere olie.
  • Det var det! Smag den til, kom pestoen på rene glas og stil på køl. MUMS

Noter

Solsikkekerner: Oftest bruges pinjekerner til en pesto, men jeg havde ingen herhjemme. Solsikkekerner smager mindst ligeså godt, og du kan også bruge mandler, hasselnødder etc.
Holdbarhed: Pestoen kan holde et par uger og opbevares på køl i et rent glas. Pestoen kan desuden fryses ned, hvis der ønskes en længere holdbarhed.