100gaktiv surdej eller 8 g gær(surdejen er aktiv når den flyder)
1tskhonning
500gManitoba hvedemel
150gGrahamsmel
1spsk.salt
Olivenolie
Sådan gør du
Vær opmærksom på at dejen er koldhævet, og skal derfor laves dagen før du skal bruge den. Jeg plejer typisk at lave min dej fredag eftermiddag, hvis de skal bruges lørdag morgen
Start med at bland vand, aktiv surdej, gær og honning i din røremaskine. Du kan også sagtens ælte i hånden, men brug gerne maskinen hvis du har en
Tilsæt mel og salt og ælt dejen på lav hastighed, til dejen er fri for klumper. Herefter skruer du op på middel/høj hastighed, og der æltes indtil dejen slipper siderne på skålen. Dette plejer at tage omkring 10 minutter
Herefter kommes dejen i en ny skål/større plastikbøtte, som du inden da har smurt med lidt olie. Dejen skal her foldes/strækkes en gang hver halve time henover aftenen. Processen gør dejen spændstig og tilføjer luft. Jeg plejer at folde min dej 4-6 gange, før den kommer på køl. Dejen skal være glat og sammenhængende og være hævet ca. 30 %.
Dagen efter
Dagen efter kommer du lidt mel på køkkenbordet, og kommer dejen herpå. Tænd din ovn på 240 grader, varmluft, og lad den gerne stå og varme i 30 minutter. Lad dine bageplader/bagestål blive i ovnen, mens den varmer op
Dyp dejskraberen i lidt vand, og skær én bolle ud af gangen. Jeg kan anbefale at bruge en dejspartel til at skære bollerne ud. Placer bollerne på et stykke bagepapir og bag i ca. 18 minutter. De skal være lettere mørke og gyldne, så de er rigtig sprøde når de kommer ud
Køl bollerne af på en rist, og server dem lune til morgenbordet