Go Back

Pasta med rødbede og blåskimmel

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 350 g frisk pasta
  • 200 g brune champignon
  • 300 g rødbede
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 2,5 dl fløde
  • 50-100 g blåskimmelost fx Danablue
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • Olivenolie, salt, peber og citron

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl rødbeder og skær dem i små tern. Bland med salt, peber, et skvæt olivenolie og lidt citronsaft. Bag dem i 30 minutter i ovnen
  • Skyl og skær svampe i skiver. Fjern skræl fra løg og hvidløg og hak det fint. Steg svampe, løg og hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, til det hele er blødt. Tilsæt fløde og derefter blåskimmel lidt ad gangen - smag dig frem efter mængden. Tilsæt 1 dl vand og smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt hakket timian, skru helt ned for varmen og lad det stå, imens pastaen koges
  • Kog den friske pasta al dente i saltet vand. Kom frisk spinat og halvdelen af de bagte rødbeder på panden sammen med den kogte pasta. Server toppet med resten af de bagte rødbeder og frisk timian