Go Back

Kylling i karry

5 fra 1 stemme
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingefilet, i strimler
  • 1 stort løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 revet æble
  • 2-3 spsk. karry alt efter styrke
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl vand med 1 hønseboulliontlerning
  • 1 dåse ananas (jeg køber "ananas i egen saft")
  • Olie/smør til stegning
  • Evt. revet gulerod

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingefileterne i mundrette stykker, fintsnit løg, pres hvidløg og riv dit æble
  • Varm en dyb pande/wok med olie/smør. Tilsæt karry når fedtstoffet er varmet op, og brun herefter kyllingen
  • Tilsæt dit æble, løg og hvidløg og rør det sammen. Lad det stege et par minutter, hvor du herefter tilsætter en spsk. hvedemel. Tilsæt herefter 1 dl. vand sammen med boullionterningen og rør rundt. Når dette er kogt igennem, tilsættes kokosmælken og ananasjuicen
  • OBS. Hvis du ønsker stykker af ananas i, tilsættes dette 5 minutter før servering. Personligt kan jeg ikke lide varme ananas, og bruger derfor kun saften fra dåsen. Ananasen fryses ned til smoothies
  • Lad det simre i ca. 20 minutter, hvor du herefter smager retten til med salt, peber og evt. ekstra karry
  • Serveres med kogte ris og evt. æbler og andet topping