Start med at smelte smørret i en gryde, som du derefter hælder kold mælk og appelsinsaft i. Kom blandingen i en røreskål, og opløs gæren heri. Væsken må kun være lun, ellers dræbes gæren
Pisk et æg sammen og hæld i skålen. Tilsæt derefter sukker, kardemomme og kanel. Rør godt sammen
Tilsæt mel og salt, og ælt det hele sammen. Ælt til dejen er glat og smidig (5-10 min)
Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 30-60 minutter, til dejen er doppelt størrelse – husk at dække dejen til med et viskestykke
Efter hævning kommer du dejen på et meldrysset bord. Del dejen ud i ca. 12 små klumper. Rul dine boller og kom dem i et højt fad med ca. 1 cm. mellem hver boller ca. Du kan også komme dem på en alm. bageplade. Lad dem efterhæve ca. 30 minutter
Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft. Pisk 1 æg sammen, og pensl herefter dine boller. Pynt med perlesukker
Bag bollerne midt i en varm ovn, i ca. 12 minutter. Lad bollerne køle lidt af, og spis dem lune med et lag smør på. Server sammen med en lækker kop kaffe, eller hvad du ellers kunne tænke dig