2stkkyllingebryst(jeg brugte fileter fra Frijsenborg)
1tsk salt
1tskpeber
2tskrørsukker/brun farin
1tskspidskommen
1spsk ketchup
2tskpaprika
1/2spskdijonsennep
1spskolivenolie
1spskcitronsaft
Nachos
Pulled chicken
200gnachos(svarer til en alm. pose)
1almrødløg
6stkcherrytomater
1modenavokado
Jelapaños efter behov
1-2håndfuldfrisk persille
Cheddar, eller hvilken som helst anden ost du kan lide
Server eventuelt med cremefraiche, salsa og guacamole
Sådan gør du
Pulled chicken
Start med at bland alle ingredienserne sammen til en marinade
Placer de to fileter i et fad med sølvpapir i bunden. Gnid kyllingen godt ind, og luk sølvpapiret omkring kyllingen. Stil kyllingen i køleskabet i nogle timer eller eventuelt natten over, som jeg. Hvis du ikke har tid, springer du bare videre til næste trin. Kyllingen bliver klart lækrest, jo længere tid den ligger i marinaden
Tænd din ovn på 150 grader, varmeluft, og giv din kylling (som stadig er pakket ind) 15 minutter når ovnen er varm. Herefter skruer du ned til 110 grader, og stiller uret på 3 timer
3 timer senere tager du kødet ud af ovnen og kommer det over på et fad. Træk herefter kødet fra hinanden med 2 gafler, og så er du ellers klar til at lave dine nachos
Nachos
Skær tomater, løg, avokado og jelapaños i tern, bland sammen, krydr med salt og peber, og stil til side
Find et passende fad og fordel dine nachos i 2 lag (se billedet ovenfor); Start med nachos, og kom derefter pulled chicken, revet ost + din blanding af tomater, løg, avokado og jelapaños ovenpå. Gentag en gang mere, og giv det ca. 15 minutter i ovnen på 190 grader, varmeluft
Server med det samme og eventuelt med cremefraiche, salsa og guacamole. Velbekomme!
Noter
Pulled chicken: Måske synes I det virker som mange forskellige slags krydderier til kyllingen, og det kan være besværligt for nogle. Jeg brugte egentlig bare hvad jeg havde derhjemme, og I kan også finde på jeres egen blanding. Prøv jer frem!