Go Back

Nachos med pulled chicken

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Pulled chicken

  • 2 stk kyllingebryst (jeg brugte fileter fra Frijsenborg)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk rørsukker/brun farin
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk ketchup
  • 2 tsk paprika
  • 1/2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft

Nachos

  • Pulled chicken
  • 200 g nachos (svarer til en alm. pose)
  • 1 alm rødløg
  • 6 stk cherrytomater
  • 1 moden avokado
  • Jelapaños efter behov
  • 1-2 håndfuld frisk persille
  • Cheddar, eller hvilken som helst anden ost du kan lide
  • Server eventuelt med cremefraiche, salsa og guacamole

Sådan gør du
 

Pulled chicken

  • Start med at bland alle ingredienserne sammen til en marinade
  • Placer de to fileter i et fad med sølvpapir i bunden. Gnid kyllingen godt ind, og luk sølvpapiret omkring kyllingen. Stil kyllingen i køleskabet i nogle timer eller eventuelt natten over, som jeg. Hvis du ikke har tid, springer du bare videre til næste trin. Kyllingen bliver klart lækrest, jo længere tid den ligger i marinaden
  • Tænd din ovn på 150 grader, varmeluft, og giv din kylling (som stadig er pakket ind) 15 minutter når ovnen er varm. Herefter skruer du ned til 110 grader, og stiller uret på 3 timer
  • 3 timer senere tager du kødet ud af ovnen og kommer det over på et fad. Træk herefter kødet fra hinanden med 2 gafler, og så er du ellers klar til at lave dine nachos

Nachos

  • Skær tomater, løg, avokado og jelapaños i tern, bland sammen, krydr med salt og peber, og stil til side
  • Find et passende fad og fordel dine nachos i 2 lag (se billedet ovenfor); Start med nachos, og kom derefter pulled chicken, revet ost + din blanding af tomater, løg, avokado og jelapaños ovenpå. Gentag en gang mere, og giv det ca. 15 minutter i ovnen på 190 grader, varmeluft
  • Server med det samme og eventuelt med cremefraiche, salsa og guacamole. Velbekomme!

Noter

Pulled chicken: Måske synes I det virker som mange forskellige slags krydderier til kyllingen, og det kan være besværligt for nogle. Jeg brugte egentlig bare hvad jeg havde derhjemme, og I kan også finde på jeres egen blanding. Prøv jer frem!