Go Back

Rødbederisotto

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Risottoen

  • 2 stk skalotteløg
  • 320 g risottoris
  • 1 liter vand med 2 bouillonterninger
  • 3 dl hvidvin (en billig tør hvidvin kan gøre det)
  • 5 spsk. æblecideredikke (erstat med citron)
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 spsk smør (kan undlades)
  • 4 spsk friskost eller ricotta
  • Smag til med salt, peber og ekstra syre
  • Toppes med frisk timian, revet parmesan og evt. en klat friskost (ricotta/gedeost kan med fordel også benyttes)

Rødbedetern + mos

  • 400 g rødbeder
  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk kogevand
  • 2 spsk hakket frisk timian
  • Smages til med salt og peber

Sådan gør du
 

Rødbedetern + mos

  • Start med at skær dine rødbeder ud i 1x1 cm (uden skræl). Kom dem derefter i letsaltet vand og lad dem småkoge i ca. 15 minutter. De skal have en lille smule bid
  • Når rødbederne er færdige, tager du 1/4 til siden. De skal nemlig i din risotto til sidst. Kom de resterende rødbedetern i en minihakker/blender, sammen med lidt kogevand, smør, salt og peber. Smag til og stil til side

Risottoen

  • Kom 1 liter vand i en gryde og kog det op med et par bouillonterninger
  • Varm en stor pande med et par spsk. olie. Tilføj finthakkede løg og lad dem stege i et par minutter. Tilføj derefter risene, og når de er blevet gennemsigtige, tilføjer du din hvidvin. Lad vinen fordampe før du går videre til næste trin
  • Når vinen er fordampet tilføjer du en grydeske med fond (ca. 2 dl af gangen) til dine ris. Skru lidt ned for varmen
  • Dette gentager du indtil der ca. er 2 dl fond tilbage. Fonden skal simre ind, inden du tilføjer mere, så risottoen kan blive tilberedt & lækker cremet
  • Når der er 2 dl fond tilbage, og risene stadig har lidt bid, tilføjer du rødbedetern, mos, syre (citron/eddike), ost, smør, og timian
  • Rør godt rundt og smag den til med ekstra salt, peber og syre. Dine risottoris skal være tilberedte med stadig med lidt bid. Jeg plejer derefter at tilføje en ekstra skefuld fond, så risottoen løsner sig lidt igen
  • Hvis du godt kan lide den mere klistret og ostet, så tilføjer du selvfølgelig bare mere ost. Jeg dømmer ikke! 
  • Server med det samme, og evt. med friskbagt brød til. Velbekomme