Kom 1 liter vand i en gryde og kog det op med et par bouillonterninger
Varm en stor pande med et par spsk. olie. Tilføj finthakkede løg og lad dem stege i et par minutter. Tilføj derefter risene, og når de er blevet gennemsigtige, tilføjer du din hvidvin. Lad vinen fordampe før du går videre til næste trin
Når vinen er fordampet tilføjer du en grydeske med fond (ca. 2 dl af gangen) til dine ris. Skru lidt ned for varmen
Dette gentager du indtil der ca. er 2 dl fond tilbage. Fonden skal simre ind, inden du tilføjer mere, så risottoen kan blive tilberedt & lækker cremet
Når der er 2 dl fond tilbage, og risene stadig har lidt bid, tilføjer du rødbedetern, mos, syre (citron/eddike), ost, smør, og timian
Rør godt rundt og smag den til med ekstra salt, peber og syre. Dine risottoris skal være tilberedte med stadig med lidt bid. Jeg plejer derefter at tilføje en ekstra skefuld fond, så risottoen løsner sig lidt igen
Hvis du godt kan lide den mere klistret og ostet, så tilføjer du selvfølgelig bare mere ost. Jeg dømmer ikke!
Server med det samme, og evt. med friskbagt brød til. Velbekomme