Go Back

Kanelsnegle

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Antal 18 stk.

Ingredienser
  

Dej

  • 40 g gær
  • 2 dl mælk
  • 100 g smør
  • 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Remonce

  • 150 blødt smør
  • 150 sukker
  • 3.5 spsk kanel

Glasur

  • Flormelis
  • Kogt vand

Sådan gør du
 

  • Du starter med at tage alle ingredienserne frem. Derefter smelter du dit smør. Når det er smeltet tages det af varmen, og kold mælk tilsættes. Når blandingen er fingervarm opløses gæren heri. Tilsæt et pisket æg og rør blandingen godt sammen
  • Tilsæt kardemomme, sukker, salt og hvedemel og ælt dejen i 5-10 minutter (evt. på en røremaskine), til den er glat og smedig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min, et lunt sted
  • Mens du venter på dejen, kan du lave din remonce. Her blander du sukker, blødt smør og kanel sammen
  • Når dejen er hævet, rulles den ud med en bagerulle til en stor rektangel. Dejen skal være ca. 1/2 cm tyk
  • Smør remoncen jævnt, og rul dejen sammen som en roulade. Skær dine snegle i ca. i 2-3 cm tykkelse
  • Jeg plejer at bruge muffinsforme til mine, så de bliver lidt høje. Men hvis du ikke gør det, så mas dem lidt flade og 9 stk pr. bageplade. Derudover ville jeg anbefale du kommer den yderste dej, under sneglen, så alt snasket holder sig inde i sneglen
  • Lad dem efterhæve med et klæde over i 30 minutter
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Ind i ovnen i 7-10 minutter. Jeg gav mine 7 og de blev PERFEKTE. Dejen var bagt, men stadig lidt blød indeni
  • Når de er kølet lidt af, toppes de med glasur bestående af vand og flormelis. God fornøjelse! De er fantastiske!