Go Back

Kartoffelsalat med sennepsdressing

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 800-1000 g kartofler (jeg brugte nye små kartofler)
  • 3 fed hvidløg (uden skal)
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld basilikum, dild & purløg (ca. 1 håndfuld af hver)

Sennepsdressing

  • 0.3 dl olivenolie
  • 1.5 spsk grovkornet sennep
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1/2 citron
  • smages til med salt & peber

Sådan gør du
 

  • Start med at rens dine kartofler fri fra jord, dæk dem med vand, og tilføj 3 hele fed hvidløg + lidt salt. Bring dem i kog og giv dem 15-20 minutter efter vandet koger. Test dem undervejs med en gaffel. De skal slippe gaflen, før de er færdige. 
  • Bland din dressing bestående af olie, sennep og citronsaft. Smag den til med salt, peber og evt. mere sennep
  • Når kartoflerne er færdige, hælder du vandet fra og moser din hvidløg i din sennepsdressing
  • Vend dressing, krydderurter og kartofler sammen, mens kartoflerne stadig er lidt lune
  • Server den lækre kartoffelsalat lun eller kold. Det er også den slags tilbehør der nemt kan laves i forvejen