Go Back

Bagt torsk med broccolisalat

Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 portulak-salat (eller andet salat)
  • 2 torskefileter
  • 1 fed hvidløg (most eller presset)
  • 1 broccoli (stok og blomst i mindre buketter)
  • 1 pose grønne bønner (nippet)
  • 250 g østershatte/andre brune svampe
  • ½ citron (revet skal og saft)
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Olie til stegning
  • Salt & peber
  • Server evt. med lidt ris, kartofler, brød, eller avokado (behøves ikke)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 °C til fisken.
  • Skyl og klargør alle grøntsagerne og citronen som angivet i ingredienslisten. Kom portulak-salaten i en skål
  • Skyl & hak svampene i grove stykker, og stil til side
  • Trim fisken for evt. ben og bughinder, dup den tør, og kom den i et ovnfast fad. Drys fisken med havsalt, og lad den trække i 10 min. Tilføj evt. citronsaft
  • Varm imens en pande op, tilsæt olivenolie, og sauter hvidløg i ca.1 minut, dog uden at det tager farve.
  • Kom broccoli, bønner og svampe med på panden, og steg det hele i yderligere 6-8 min., til bønnerne er møre, og svampene har taget farve.
  • Kom imens fisken i ovnen, og bag den i ca. 8 min., til du nænsomt kan trække skindet af.
  • Sluk for din pande og kom citronsaft- og skal samt 2-3 spsk. olivenolie med på panden til bønne-svampeblandingen, vend rundt, og krydr godt med salt og sort peber.
  • Servering: Anret den bagte fisk på en tallerken, og top med bønne-svampesalat og portulak. Drys med sesam. Velbekomme

Noter

Denne ret ser jeg selv som et let måltid. Hvis du føler mere sult end dette, så ville jeg selv servere lidt brød til, eller koge lidt kartofler m.m. som ekstra tilbehør.