Go Back

Chokoladescones

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Dessert
Antal 10 scones

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk rørsukker (eller alm. sukker)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 85 g koldt smør
  • 1,5 deciliter mælk
  • Revet skal fra en halv øko citron
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader, varmeluft
  • Bland hvedemel, rørsukker, vaniljesukker, salt og bagepulver i en skål. Tilføj koldt smør i tern, og bland sammen til en smuldret masse
  • Kom din mælk & revet citronskal i massen, og rør sammen med en ske
  • Hak chokoladen groft og tilføj til dejen. Undgå at rør for meget
  • Kom dejen på bordet - den må godt være klistret. Tilføj evt. lidt mere mel, hvis du synes den er for klistret
  • Brug et lille glas, eller en udstikker til at forme dine scones og placer derefter på en bageplade. Hvis dejen klistrer til bordpladen, så brug en lille kniv til at skære din scones fri. Jeg bruger en dejskærer. 
  • Bag dem i en forvarmet ovn (175 grader, varmeluft) i 12-14 minutter, og server dem lune og friske. Med smør naturligvis