Go Back

Stegte gulerødder med mynte

Stegte gulerødder på en bund af grønt og toppet med frisk mynte. Gulerødderne er vendt i smør, appelsinsaft og honning, hvilket giver en fantastisk smagskombination.
Nyd salaten som tilbehør til et hovedmåltid, eller som en let frokost til 2. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400-500 g gulerødder
  • 70 g rucola/ærteskud - en kombination, eller andet grønt
  • 2 spsk. smør
  • 50 g mandler
  • 1 spsk. honning
  • 1 stk. appelsin, saften heraf
  • 4-6 stilke frisk mynte
  • Olivenolie, salt & peber

Sådan gør du
 

  • Vask dine gulerødder og snit dem på skrå. Kom lidt olie og 1 spsk. smør på en varm pande og tilføj gulerødderne, når smørret er bruset af. Gulerødderne skal stå på middel til høj varme og få stegeskorpe (ca. 10 minutters stegetid). Drys med lidt salt og peber
  • Skyl salaten og hak mandlerne
  • Når gulerødderne har fået stegeskorpe, tilføj 1 spsk. smør, hakkede mandler, 1 lille spsk. honning og appelsinsaft. Lad det karamelisere i et par minutter og smag til med salt og peber
  • Anret gulerødderne ovenpå salaten og drys med hakket mynte og friskkværnet peber. Velbekomme.