Go Back

Græsk salat

Server din græske salat som forret, eller som en del af aftensmaden, sammen med en lækker hjemmelavet tzatziki.
Tilb. tid 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 store modne tomater eller 250 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 100 g græsk feta
  • 100 g sorte oliven
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk rødvinseddike
  • Tørret oregano, salt, peber

Sådan gør du
 

  • Vask agurken. Halver den og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner.
  • Vask tomaterne og skær dem i både.
  • Skær peberfrugt i strimler og rødløg i tynde både.
  • Kom alle grøntsagerne og oliven i en dyb tallerken/en flad skål. Bland det hurtigt sammen.
  • Skær den græske feta diagonalt igennem så du får to trekanter og placer ovenpå salaten.
  • Dryp salaten med en god olivenolie og lidt rødvinseddike, hvis du har.
  • Drys til sidst salaten med tørret oregano, salt og peber og server.

Noter

  • Det er en smagssag, om agurken skrælles eller ej. Jeg beholder skrællen på, med de danske agurker. 
  • Brug gerne solmodne tomater, når de er i sæson. Lad også gerne tomaterne blive ude af køleskabet - så smager de af mere.