Chocolate chip cookies
Glæd jer til de lækreste hjemmelavede cookies. De er sprøde, bløde indeni og med en fantastisk smag af mørk- og mælkechokolade. God fornøjelse!
Forb. tid 1 time t 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Ret Bagværk, Dessert
Køkken Amerikansk
- 80 g sukker
- 80 g brun farin
- 1 tsk. salt
- 100 g smeltet smør
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. kanel
- 180 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron kan undlades
- 100 g chokolade bland gerne mørk -og mælkechokolade
- Evt. en form for nødder hvis du er til den slags
- Fremgangsmåde
Smelt din smør
Bland sukker, brun farin, salt og smeltet smør i en skål. Pisk godt sammen
Tilsæt 1 æg, vanilje og kanel. Pisk igen
Bland mel, bagepulver og natron i en seperat skål. Kom det i en si, og drys over din dej
Dette tager lige et par minutter, men det gør virkelig en forskel
Vend melen i dejen med en dejskraber
Hak din chokolade i grove stykker og vend chokoladen i dejen
Stil på køl i 1-24 timer. Du kan også fryse dem ned og gemme dem til en anden gang
1-24 timer efter:
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft
Form dem til 12 kugler (ca. 50 g pr. cookie). Fordel dem med god afstand på bagepladen (max 9 pr. plade)
Tryk dem en smule flade med hånden. De flader også ud i ovnen
Giv dine cookies 11-13 minutter midt i ovnen. De bliver selvfølgelig sprødere, jo længere du giver dem, og jo mere du har trykket dem flade
Drys eventuelt med lidt flagesalt, lige når de kommer ud af ovnen. Lad dem derefter køle af og nyd med god samvittighed!