Go Back

Chocolate chip cookies

Glæd jer til de lækreste hjemmelavede cookies. De er sprøde, bløde indeni og med en fantastisk smag af mørk- og mælkechokolade. God fornøjelse!
Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Bagværk, Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 12 cookies

Ingredienser
  

  • 80 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron kan undlades
  • 100 g chokolade bland gerne mørk -og mælkechokolade
  • Evt. en form for nødder hvis du er til den slags
  • Fremgangsmåde

Sådan gør du
 

  • Smelt din smør
  • Bland sukker, brun farin, salt og smeltet smør i en skål. Pisk godt sammen
  • Tilsæt 1 æg, vanilje og kanel. Pisk igen
  • Bland mel, bagepulver og natron i en seperat skål. Kom det i en si, og drys over din dej
  • Dette tager lige et par minutter, men det gør virkelig en forskel
  • Vend melen i dejen med en dejskraber
  • Hak din chokolade i grove stykker og vend chokoladen i dejen
  • Stil på køl i 1-24 timer. Du kan også fryse dem ned og gemme dem til en anden gang

1-24 timer efter:

  • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft
  • Form dem til 12 kugler (ca. 50 g pr. cookie). Fordel dem med god afstand på bagepladen (max 9 pr. plade)
  • Tryk dem en smule flade med hånden. De flader også ud i ovnen
  • Giv dine cookies 11-13 minutter midt i ovnen. De bliver selvfølgelig sprødere, jo længere du giver dem, og jo mere du har trykket dem flade
  • Drys eventuelt med lidt flagesalt, lige når de kommer ud af ovnen. Lad dem derefter køle af og nyd med god samvittighed!

Hvis du fryser dem:

  • Form dem til flade kugler og kom i en frysepose/æske. Giv dem et par minutter ekstra i ovnen.