Cæsarsalat med kylling
Cæsarsalat består af sprød salat, kylling, brødcroutoner, en velsmagende cæsardressing og parmesanost. Denne opskrift på cæsarsalat er så nem og smagfuld, og fungerer både som en frokostsalat og til aftensmaden. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret, Salat
Køkken Amerikansk, Italiensk
Cæsardressing
- 2 ansjosfileter, i olie
- 1 fed hvidløg (kan undlades)
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. vand
- 1 tsk. dijonsennep
- 0.5 dl olivenolie
- 40 g revet parmesan
- Smages til med et par spsk. citronsaft (eller hvidvinseddike), salt og peber
Kylling
- 4 kyllingebrystfileter
- Olivenolie eller smør til stegning
- Salt og peber
- Eventuelt citronsaft, til at gøre kyllingen ekstra saftig
Salat
- 2 stk. romaine eller hjertesalat
- 2 håndfulde croutoner (daggammelt brød, vendt i olie og salt og bagt gyldne i ovnen)
- 1 håndfuld revet parmesan, til topping
- Eventuelt andet grønt, efter eget ønske
Cæsardressing
Start med dressingen. Snit ansjosfileter og hvidløg så fint som muligt. Kom begge dele, samt æggeblomme, vand, dijonsennep, olie og parmesan i en minihakker, blender, foodprocessor eller brug en stavblender. Blend til du får en konsistens, der minder om en tynd mayonnaise.
Smag til med et par spsk. citronsaft, salt og peber. Stil til side.
Kylling
Kom lidt fedtstof på panden og steg kyllingen til er gennemstegt (ca. 7 minutter på hver side ved middel varme). Jeg plejer at tilføje saften fra en halv citron, lige inden kyllingen er færdig. Det gør den ekstra saftig.
Skær det tilberedte kyllingekød i skiver.
Salat
Skyl og pluk salatbladene og placer dem på et salatfad. Vend halvdelen af dressing heri og fordel kylling og croutoner over salaten.
Top med ekstra dressing, revet parmesan og servér.