Go Back

Risottokugler

Sprøde risottokugler er den perfekte lille snack, som appetizer, sammen med en salat eller som et del af flere serveringer. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Forret, Snack, Tilbehør
Køkken Italiensk

Ingredienser
  

  • En rest risotto
  • Mel
  • Æg
  • Rasp
  • Salt, peber og smagsneutral olie

Sådan gør du
 

Risottokugler

  • Form risottoen til små kugler (ca. 1 stor spsk.). Det er nemmest at forme kuglerne, hvis risotten kommer direkte fra køl.
  • Kom mel på en tallerken og krydr med salt og peber. Slå et æg ud i en dyb tallerken, pisk det sammen og kom rasp i en tredje tallerken. Vend først risottokuglerne i melet og dernæst i æg og rasp.
  • Varm olien op. Steg risottokuglerne i olie, til de er flotte og gyldne. Det tager ca. 5-6 minutter. Steg dem enten i en dyb pande med rigeligt olie, eller i en lille gryde, hvor de kan dækkes af olien. Olien skal gerne være 170/180 grader.
  •  Lad dem køle af på fedtsugende papir, drys med flagesalt og servér med en god dyppelse.

Køkkenudstyr

Noter

Husk at de panerede risottokugler med fordel kan fryses.
 
Reklamelinks er markeret med *