Go Back

Bagt selleri med kyllingebryst og svampe

En lækker hverdagsret, som tager ingen tid at bikse sammen, hvor efter den passer sig selv i ovnen. Server med et lækkert stykke brød til. Velbekomme.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad, Ovnret
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 knoldselleri
  • 1-2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 citron
  • 4 kyllingebryst
  • 250 g svampe
  • 1 spsk. smør
  • 1/2 bundt persille
  • Olivenolie, salt og peber

Dressing

  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. hakket persille
  • Salt & peber
  • Eventuelt lidt presset hvidløg

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200, varmluft.
  • Skræl sellerien og skær i 6-8 stykker. Skær rødløg i kvarte og mas hvidløget med bladet af din kniv. Vend blandingen med 2 spsk. olie, citronsaft, drys med salt og bag i ovnen i 40 minutter, i et ovnfast fad. Fadet skal være stort nok til både selleri, kylling og svampe.
  • Brun kyllingefileterne på en varm og olieret pande, på begge sider. Krydr med salt og peber. Når kyllingen har fået en gylden overflade, skal den 15 minutter i ovnen, sammen med sellerien. Bag kyllingen når sellerien har været 25 minutter i ovnen.
  • Rør din dressing og smag til med honning, citron, salt og peber. Stil til side.
  • Rens og skær svampe i kvarte, samt hak 1/2 bundt persille. Steg svampene på en pande med smør, til de er godt gyldne. Krydr med salt og peber og vend de færdige svampe med persille.
  • Bland svampene med den bagte selleri og kylling. Serveres varm med dressing til og eventuelt lidt ekstra persille på toppen. Velbekomme.

Noter

Obs. Retten fungerer ganske udemærket uden dressing, så hvis du ikke har til dressingen, smager retten fantastisk i sig selv.