Grøntsager: tilsæt hvad du har. Jeg plejer at bruge en variation af svampe, kål, gulerødder, aubergine, squash, majs.
3fedhvidløg
2stk.okse/grøntsagsbouillo
Salt og peber og andre af dine fortrukne krydderier
1håndfuldfrisk basilkum
Chili, hvis du er til det stærke
Topping: Revet parmesan og basilikum
Sådan gør du
Snit løgene og kom dem i en gryde. Hele kødsovsen skal kunne være i gryden.
Når løgene er klare, bruner du kødet lidt af gangen. Kødet skal ikke koge, men steges godt af.
Riv/snit alle grøntsagerne + hvidløg, mens du venter på kødet. Tilsæt grøntsagerne til gryden.
Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og bland det hele godt sammen. Fyld eventuelt de tomme dåser med vand, for at få det hele med. Især hvis du vil lade din kødsovs stå at simre længe.
Krydr med salt, peber, oregano og chili hvis du ønsker sovsen lidt stærk. Lad sovsen simre, så længe du har tid. Jo længere simretid, jo bedre.
5 minutter inden kødsovsen er færdig tilsættes en masse frisk basilikum, da smagen ellers vil koge ud.
Server med kogt pasta og eventuelt lidt revet parmesan og basilikum til topping.