Go Back

Spaghetti med kødsovs

En nem og klassisk kødsovs, perfekt til en travl hverdag! Kødsovsen er spækket med grøntsager og fuld af smag. Velbekomme.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 50 min
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 6 personer

Equipment

  • Gryde, 5 liters

Ingredienser
  

  • 100-120 g pasta pr. person
  • 800 g hakket oksekød
  • 3 ds. hakkede tomater
  • 1 lille tomatpuré
  • 3 store løg
  • Grøntsager: tilsæt hvad du har. Jeg plejer at bruge en variation af svampe, kål, gulerødder, aubergine, squash, majs.
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. okse/grøntsagsbouillo
  • Salt og peber og andre af dine fortrukne krydderier
  • 1 håndfuld frisk basilkum
  • Chili, hvis du er til det stærke
  • Topping: Revet parmesan og basilikum

Sådan gør du
 

  • Snit løgene og kom dem i en gryde. Hele kødsovsen skal kunne være i gryden.
  • Når løgene er klare, bruner du kødet lidt af gangen. Kødet skal ikke koge, men steges godt af.
  • Riv/snit alle grøntsagerne + hvidløg, mens du venter på kødet. Tilsæt grøntsagerne til gryden.
  • Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og bland det hele godt sammen. Fyld eventuelt de tomme dåser med vand, for at få det hele med. Især hvis du vil lade din kødsovs stå at simre længe.
  • Krydr med salt, peber, oregano og chili hvis du ønsker sovsen lidt stærk. Lad sovsen simre, så længe du har tid. Jo længere simretid, jo bedre.
  • 5 minutter inden kødsovsen er færdig tilsættes en masse frisk basilikum, da smagen ellers vil koge ud.
  • Server med kogt pasta og eventuelt lidt revet parmesan og basilikum til topping.

Køkkenudstyr

Noter

Reklamelinks er markeret med *